微信刷題,考證常用
  • 試題題型【閱讀理解】
試題內容

   London has a population of about 7,000,000. From about 1800 until World War Two, London was the biggest city in the world, but now there are many cities which are much bigger.

   London is famous for many things. Tourists come from all over the world to visit its famous buildings and hear the famous clock, Big Ben.

   Like many big cities,London has problems with traffic(交通) and pollution. Over 1,000,000 people a day use the London underground, but there are still too many cars on the streets. The air isn't clean, but it is cleaner than it was 100 years ago.

   For me, the best things about London are the parks. There are five in the city centre. But my children's favourite place is Hamleys, the biggest toy shop in the world!

1.[單選題] How many people use the London underground every day?
  • A.7,000,000.
  • B.More than 1,000,000.
  • C.100,000
  • D.1800.
  • 解題思路:由第三段第二句“Over 1,000,000 people a day use the London underground...”可知是超過一百萬的人,故選B。
2.[單選題]How was the air in London one hundred years ago?
  • A.It was much cleaner.
  • B.It was the same.
  • C.It was the cleanest.
  • D.It was dirtier than it is now.
  • 解題思路:由第三段最后一句“The air isn't clean, but it is cleaner than it was 100 years ago.”可知100年前倫敦的空氣比現在污濁,故選D。
3.[單選題]What’s Big Ben in London?
  • A.It's children's favourite toy shop.
  • B.It's the best park in the city centre.
  • C.It's a famous clock.
  • D.It's a nice museum.
  • 解題思路:由第二段第二句“Tourists come from all over the world to visit its famous buildings and hear the famous clock, Big Ben.”可知Big Ben是一個有名的大鐘,故選C。
4.[單選題]What's the Chinese for “population” in this passage?
  • A.污染
  • B.人口
  • C.車輛
  • D.流行
  • 解題思路:解析:population意為“人口”,故選B。
  • 參考答案:B,D,C,B
2019二肖中特顶尖一吗