微信刷題,考證常用
  • 所屬考試大學英語六級試題庫
  • 試題題型【閱讀理解 Section C】
試題內容
    The rich have traditionally passed their wealth on to their children. But an increasing number of billionaires are choosing not to. The reason? They want their children to live on themselves -and not to turn into spoiled heirs and heiresses.
    Nicola Horlick -- or "supermum" to the tabloids (小報), owing to the fact that she has high-flying jobs and five kids -- has spent her career making a reported ¥250m; she now seems determined to throw off large parts of it. She already gives away about 25% of her income each year; she has just revealed, in a report on the state of charity in the city, that she will not be leaving most of the remainder to her children: "I think it is wrong to give too much inherited wealth to children," Horlick told the report's authors. "I will not be leaving all my wealth to my children because that would just ruin their lives." 
    She is by no means the first to go public with this conviction. Bill Gates has ploughed an estimated $30bn into the Bill and Melinda Gates Foundation. This was supplemented, in 2009, by another $24bn or so from his friend Warren Buffett. 
    Buffett has always been colourfully, quotably clear on where he stands. His daughter often tells a story of finding herself without change for a car parking ticket -- her father lent her $20, then promptly made her write him a check. "To suggest that the children of the wealthy should be just as wealthy," he has said, "is like saying the members of America's 2004 Olympics team should be made up only of the children of the 1980 Olympics team."
Anita Roddick, the late founder of the Body Shop, told her kids that they would not inherit one penny. The money that she made from the company would go into the Body Shop Foundation, which isn't one of those awful tax shelters, like some in America. It just functions to take the money and give it away.
    Sir Tom Hunter, the first Scottish billionaire, announced last July that he will be giving his billion to charity; two weeks ago Barron Hilton said he would be doing the same with 97% of his $2.3bn fortune -- his granddaughter Paris's embarrassing antics (滑稽行為) having convinced him that bequeathing (遺憾) unearned wealth is not something he wants to do.
1.[單選題]According to Buffett's daughter, her father
  • A.is not very willing to lend her money
  • B.wants her to invest in the Olympic Games
  • C.never gives her more money than necessary
  • D.always makes sure that she returns his money
  • 解題思路:由第4段第2句提到的her father lent her$20,then promptly made her write him a check可知,巴菲特通過及時讓女兒給他寫賬單來確保女兒能還他的錢,故答案為D.。A與her father lent her$20相矛盾,故排除;巴菲特提到Olympics team,但并未說想讓女兒投資,故排除B;文中提到他女兒發現自己沒有交停車費的零錢,但這并不能說明巴菲特不給她多余的錢,故排除C。
2.[單選題]The billionaires mentioned in the passage don't want to leave much of their wealth to their children because_________.
  • A.they prefer to give their wealth to charity
  • B.they want their business to go on healthily
  • C.they believe too much wealth will harm their children
  • D.they hope their children can make money themselves
  • 解題思路:第1段第2句提到,越來越多的億萬富翁不把財產留給孩子,最后一句解釋了原因:他們想讓孩子自力更生,而不是變成被寵壞了的男女繼承人,由此可以推斷,他們認為過多的財富會對孩子產生不良影響,故答案為C。A是針對文中提到億萬富翁把錢捐給慈善機構設的干擾項;B在文中未提及;文中提到他們希望孩子靠自己生活,并未提及希望孩子自己賺錢,故排除D。
3.[單選題]What do we learn about Nicola Horlick?
  • A.She has already given away about 25% of her wealth.
  • B.She is the first one who declares to give away her wealth.
  • C.She will leave only a small portion of her wealth to her kids.
  • D.She inherited most of her wealth from her parents.
  • 解題思路:第2段第2句提到….that she will not be leaving most of the remainder to her children(……她不會將剩下的大部分資產留給她的孩子),C(她只將財產的小部分留給她的孩子)是對that從句內容的同義轉述,故為答案。第2段提到她已經捐贈了年收入的25%,而不是財產的25%,故排除A;B與第3段第1句提到的She is by no means the first to go public with this conviction.相矛盾,故排除;D.在文中未提及,故排除。
4.[單選題] It is implied in the fifth paragraph that some foundations are used by the rich to ____________.
  • A.provide shelter for the poor
  • B.build good fame
  • C.avoid paying tax
  • D.support their business
  • 解題思路:由第5段第2句提到的“她從公司掙的錢將會投入到美體小鋪基金會中去,該基金會將不會像一些美國的基金會一樣是糟糕的避稅所”可知,很多類似的基金會都是tax shelters(避稅所),由此可推斷出。富人會利用一些基金會來逃稅,故答案為C。A是對tax shelters的錯誤理解;B和D在第5段均未提及,故排除。
5.[單選題]Buffett distinguishes himself for
  • A.his clear-cut position
  • B.being strict with his children
  • C.his talent in financial management
  • D.being a giant in the stock market
  • 解題思路:第4段第l句提到,Buffett has always been colourfully,quotably clear on where he stands;A(他明確的立場)是對been…clear on where he stands(清楚他應站在哪里)的同義轉述,故為答案。
大學英語六級在線題庫
  • 參考答案:D,C,C,C,A
2019二肖中特顶尖一吗