微信刷題,考證常用
  • 所屬考試大學英語六級試題庫
  • 試題題型【閱讀理解 Section C】
試題內容

     3D glasses help doctors perform invasive surgery when their hands are obscured from view.
    Moviegoers aren't the only ones wearing 3D glasses nowadays—doctors could benefit from them, too, a new study suggests.
    In the past, doctors have been skeptical of using 3D technology in their work, preferring to rely on their own experience. But that may change, thanks to improved 3D glasses and even glasses-free systems .Funded by industry sponsors, the study of 50 surgeons using the new technology showed improvements in surgical precision and speed.
    "While the technology still requires some free-tuning, technology without the need to wear special glasses will increase the popularity of 3D systems in operating rooms," study leader Ulrich Leiner of the Fratmhofer Heinrich Hertz Institute (HHI) in Berlin said in a statement.
    Improvements to screens are driving developments in 3D technology. High-definition screens are already available. The next step is ultra-high definition, with a sixteen fold improvement in resolution, according to study co-author Michael Witte of HHI.
    To evaluate whether new 3D technology was ready for hospital applications, researchers invited surgeons from the Klinikum rechts der Isar's surgical hospital to test it out. A leading endoscope manufacturer and an international display company funded the study.
    The surgeons tested four different systems: 2D, 3D with glasses, 3D without glasses and a mirror-based 3D system. The glasses-free model relied on an eye-tracking camera system that delivered separate images to each eye, creating a 3D effect in the brain.
    The images came from endoscopic cameras used in surgery. The doctors practiced a simulated, routine surgical procedure in which they sewed up a wound in a model patient's stomach using a needle and thread. Just as in a minimally invasive surgery, their hands were obscured from view and they relied
on the screen to see what they were doing.
    "The results were astonishing," Hubertus Feuner, of the Klinikum rechts der Isar university hospital in Munich, said in a statement. The winning surgeon performed the procedure in 15 percent less time and with considerably increased precision, Feuner said.
    The most surprising thing was that not only young surgeons benefited, but experienced surgeons also, according to the researchers. The winning doctor has worked at the hospital for more than 30 years and has conducted thousands of operations.
    The surgeons in the study rated the 3D glasses system the highest, and the glasses-free system as comparable to the 2D one.
    Once the technology is widely available, will doctors begin using it. "There's no doubt that 3D will be a commodity in the future." Witte said.
    The study's findings will be presented at a congress of the Association of German. Surgeons in Berlin in April. The findings have not been published in a scientific peer-reviewed journal.

1.[單選題]What can be inferred about 3D glasses from the second paragraph?
  • A.Doctors usually have a poor eye sight.
  • B.Moviegoers often wear 3D glasses to watch films.
  • C.Some doctors are moviegoers.
  • D.Moviegoers know how to perform surgery.
  • 解題思路:本題考查讀者對該段言外之意的理解。定位段指出,如今戴著3D眼鏡的并非只有電影愛好者,一項新的研究表明3D眼鏡也能讓醫生獲益,言外之意就是,電影愛好者經常戴著3D眼鏡觀看電影,故答案為B)。A)“醫生視力不好”、C)“有些醫生也是電影愛好者”和D)“電影愛好者會做手術”在文中并未提及,故均排除。
2.[單選題]What was the doctors' attitude toward 3D technology in the past?
  • A.Apathetic.
  • B.Positive.
  • C.Disappointed.
  • D.Doubtful.
  • 解題思路:由題干中in the past定位到第三段第一句:In the past,doctors have been skeptical of using 3D technology in their work,preferring to rely on their own experience. 詳解 參觀點態度題。本題考查過去醫生對3D技術的態度。定位句提到,在過去,醫生對工作中使用3D技術持懷疑態度,他們更愿意依靠自身的經驗,D)為skeptical的近義詞,故為答案。A)“冷漠的”、B)“積極的”和C)“失望的”,均排除。
3.[單選題]What can be inferred from the feedbacks of the surgeons?
  • A.3D glasses system has the highest technology.
  • B.3D glasses system is no better than 2D one.
  • C.The glasses-free system is superior to the 2D one.
  • D.3D glasses system is more helpful than the glasses-free system.
  • 解題思路:由題干中的feedbacks of the surgeons定位到第十一段:The surgeons in the study rated the 3D glasses system the highest,and the glasses—free system as comparable to the 2D one. 詳解 推理判斷題。由定位句可知,研究項目的外科醫生們給3D眼鏡系統的分數最高,而無需佩戴眼鏡的3D系統和2D系統差不多,D)是對原文的轉述,故為答案。A)“3D眼鏡系統技術含量最高”在文中并未提及,故排除;B)“3D眼鏡系統不比2D系統好”和C)“無需佩戴眼鏡的3D系統比2D系統好”與原文邏輯不符,故均挑除。
4.[單選題]To create a 3D effect in the brain, an eye-tracking camera system
  • A.enabled each eye to receive separate images
  • B.separated images for each eye
  • C.delivered images of each eye through a camera
  • D.delivered to each glass separate images
  • 解題思路:由題干中的eye.tracking camera system定位到第七段第二句:The glasses.free model relied on all eye-tracking camera system that delivered separate images to each eye,creating a 3D effect in the brain. 詳解 事實細節題。本題考查視線捕捉攝像系統的功能。定位句提到,無需佩戴眼鏡的系統依靠捕捉視線的攝像系統將獨立的圖像發送到每只眼睛,從而在大腦中形成3D效果,故A)為答案。B)“為眼睛分開圖像”文章并未提及,故排除;C)“通過攝像機來傳輸眼睛的圖像”是對文章意思的曲解,故排除;D)“將獨立的圖像發送到每個眼鏡”與文意不符,故排除。
5.[單選題]The benefits that 3D technology may bring to surgeons are
  • A.less precision and less time
  • B.improved precision and less time
  • C.improved precision and more time
  • D.obscured views
  • 解題思路:由題干中的benefits that 3D technology may bring to surgeons定位到第九段第二句:The winning surgeon performed the procedure in l5 percent less time and with considerably increased precision.Feuner said. 詳解 事實細節題。本題考查3D技術帶來的好處。由定位句可知,費斯納爾說,“測試中完成最好的醫師不僅少花了15%的時間而且精準性得到大幅提高,即更高的精準性與更少的時間”,故答案為B)。同時,排除A)與C);D)“模糊的視線”文中并未提及,故排除。
大學英語六級在線題庫
  • 參考答案:B,D,D,A,B
2019二肖中特顶尖一吗