微信刷題,考證常用
  • 所屬考試大學英語六級試題庫
  • 試題題型【閱讀理解 Section C】
試題內容
    One positive consequence of our current national crisis may be at least a temporary shadow in Hollywood's culture of violence. Fearful of offending audiences in the wake of the terrorist attack, some movie makers have postponed the release of film with terrorist themes. Television writers are delaying scripts with warlike and terrorist outline. It is probably good thinking. My local video store tells me nobody is checking out "disaster" movies. Says the manager, "Currently, people want comedy. They want an escape from stories about violence and terrorism." Similarly, in the music business, there's a run on patriotic and inspirational tapes and CDs.
    According to The New York Times, the self-scrutiny among these privileged individuals of mass-entertainment taste is unprecedented in scale, sweeping aside hundreds of millions of dollars in projects that no longer seem appropriate. A reasonable concern is that this might be a short term phenomenon. Once life returns to something more normal, will Hollywood return to its bad old ways? The Times offers a glimmer (隱約的跡象. of hope. The industry's titans (巨頭., it suggests, are struggling with much more difficulties, long range questions of what the public will want once the initial shock from the terrorist attacks wears off. Many in the industry admit they do not know where the boundaries of taste and consumer tolerance now lie.
    This is an opportunity for some of us to suggest to Hollywood where that boundary of consumer tolerance is, especially those of us who have not yet convinced Hollywood to cease its descent into ever lower of the dumbness of our young.
    The nonprofit Parents Television Council, which monitors the quality of TV programming, says in its latest report that today's TV shows are more laced than ever with vulgarities (庸俗., sexual immorality, crudities, violence, and foul language. The traditional family hour between 8 p. m. and 9 p.m., when the networks used to offer programs for the entire family, has disappeared. The problem looks like it will get worse.
    That certainly looked to be the case before the Sept.11th assault. One pre attack New York Times story reported that TV producers were crusading (討伐. for scripts that include every crude word imaginable. The struggles between net-work censors (審查員 . and producers, according to the report, were "growing more intense". Producers like Aaron Sorkin of "The West Wing" planned to keep pushing hard. He was quoted as saying, "There's absolutely no reason why we can't use the language of adulthood in programs that are about adults".
    My guess is that a lot of adults don't use the language Mr. Sorkin wants to use, and don't enjoy having their children hear it. At this moment of crisis in our nation's history, thought has become more thoughtful, prayerful, and spiritual. It may be the time to tell the entertainment industry that we want nota temporary pause in the flow of tastelessness, but a long term clean-up.
1.[單選題]What do we learn about Aaron Sorkin from the passage?
  • A.He believes that it is time to clean up the entertainment industry.
  • B.He starts the struggles between network censors and producer.
  • C.He insists no restraint be set to the language used in films.
  • D.He is strongly against using crude language in films.
  • 解題思路:文章在第5段中舉了Aaron Sorkin這個導演為例,來說明前面的觀點The struggles between network censors and produce…were growing more intense。從文中可以看出。Aaron Sorkin認為,在關于成人的電影中不用成人的語言絕對沒有任何道理。而后面作者指出,很多成人根本不用Aaron Sorkin在電影中使用的語言,也不希望他們的孩子們聽到這樣的語言,由此可以看出Aaron Sorkin所強烈推崇在電影中使用的成人語言(the language of adulthood.正是前文中所說的粗俗的言語(crude word),故答案為C。A“他認為應該徹底整頓電影業”與文章中對Aaron Sorkin的描述相反,因為作者所說的clean up the entertainment industry正是指讓電影內容更加積極,減少粗俗的語言和暴力的內容。文章只說他在這場較量中想“keep pushing hard”,并未表明是他首先引起了這場較量,故排除B。D與文章內容正好相反,故排除。
2.[單選題]What do some filmmakers hesitate to release new films with violent content?
  • A.They want to show themselves to be patriots.
  • B.They are afraid such films may anger audiences.
  • C.Films with violence in them are no longer popular.
  • D.Films with terrorist themes are reflections on violence.
  • 解題思路:從第1段可以看出9·11恐怖襲擊給人們帶來了極大的震驚,為好萊塢電影暴力文化投下了陰影。由于害怕冒犯(offending)驚魂未定的大眾,很多電影制片商已推遲發行恐怖主題的電影(have postponed the release of film with terrorist themes),故可知答案為B。選項B中的afraid與文章中的fearful意思相同,anger對應文章中的0ffending,由此更能確定答案的正確性。A在文章中并未提及。C認為“充斥充滿暴力內容的電影已經不再流行”與文章意思相反,如果誤認為them指的是廣大觀眾就很容易誤選C,them在此指的是films。D將暴力電影等同于暴力,混淆了兩個概念,同文章意思不相符,故排除。
3.[單選題]What does the author think the general audience should do?
  • A.They should point out to Hollywood how bad their films are.
  • B.They should accuse the filmmakers of desensitizing their children.
  • C.They should tell filmmakers where the boundaries of their taste lie.
  • D.They should ask filmmakers to make films that reflect traditional family life.
  • 解題思路:由于作者在第2段中指出,電影制作商們不敢輕易制作電影.因為他們不知道觀眾的口味和對暴力電影的容忍度有多少,因此在第3段中指出,這正是一個好時機讓觀眾告訴電影制作商們(filmmakers)“品味如何及對暴力電影的容忍度有多大”,故答案為C。A犯了以偏概全的錯誤,人們反對的是好萊塢充斥暴力內容的電影,而不是所有好萊塢制作的電影,故排除。作者只是指出人們可以借機向好萊塢提出電影未來方向的建議,建議他們cease its descent into ever lower of the dumbness of our young,而不是建議觀眾對此進行指責,故排除B.。作者在文章第4段中指出,傳統的家庭電影時間已消失(disappeared.,這一事實說明暴力電影的泛濫程度需要得到控制。但選項D(要求制片商們制作反映傳統家庭生活的電影)在文中并未提及,故也排除。
4.[單選題]The "self-scrutiny" in the second paragraph refers to filmmakers attempt to __
  • A.prevent themselves from slipping into their old bad ways
  • B.find out where the boundaries of taste and consumer tolerance lie
  • C.produce appropriate films with no violent content for the audiences
  • D.understand to what extent their films have contributed to the national crisis
  • 解題思路:文章第2段指出,電影制片商們對大眾娛樂的品位進行自我反省(self-scrutiny.,很可能是一個暫時的現象,因為正如業界許多人士承認的那樣,目前他們不知道觀眾的口味和對暴力電影的容忍度有多少(where boundaries of taste and consumer tolerance now lie)。與前文的Fearful of offending audiences in the wake of the terrorist attack這個原因相照應。正是因為不知道觀眾們目前希望看什么樣的電影,害怕暴力電影在這個特殊時刻激怒觀眾,才不敢貿然制作,因此制片商們才對此進行自我反省,故答案為B。A制片商們的目的是“阻止自己回到制作暴力電影的老路上去”與文章中的講述相反,故排除。C認為制片商這么做是因為“想為觀眾們制作出不充斥暴力內容的影片”不確切,因為第l段中指出,制片商們只是推遲發行恐怖主題電影(postponed the release of films with terrorist themes),而不是停止制作此類電影,故排除C。選項D內容在文中并未提及,故也排除。
5.[單選題]What is the author's purpose in writing this passage?
  • A.To accuse the entertainment industry of their current practice.
  • B.To acknowledge the current practice of the entertainment industry.
  • C.To show tolerance of the current practice of the entertainment industry.
  • D.To show his admiration for the current practice of the entertainment industry.
  • 解題思路:從文章第1段的第一句話來看,作者認為恐怖主義活動帶來了一個積極的結果(positive consequence )。那就是沖擊了好萊塢的暴力電影文化。既然作者認為這是一個積極影響。說明作者對好萊塢暴力電影持否定態度。同時在文章的最后一句中,作者亦指出,現在是時候該告訴娛樂界人們所需要的不僅僅是a temporary pause in the flow of tastelessness,而是長期的徹底整頓。由此可見,作者對現在娛樂界的做法持否定態度,故答案為A。B“承認”、C“容忍”和D“欽佩”均不符合文中所表達的作者的目的。
大學英語六級在線題庫
  • 參考答案:C,B,C,B,A
2019二肖中特顶尖一吗